fbpx
Сьогодні
10:41 19 Бер 2021

ОБСЄ підтвердила, що 8 лютого на Донбасі від стрілецької зброї загинув цивільний

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні за результатами розслідування підтвердила, що під час інциденту 8 лютого 2021 року біля Богданівки Донецької області в результаті вогню зі стрілецької зброї загинув цивільний.

Про це повідомляється у звіті СММ ОБСЄ за 18 березня.

Ще 8 лютого спостерігачі ОБСЄ бачили, як чоловіка на ношах занесли в машину швидкої допомоги, яка незабаром поїхала в напрямку Богданівки.

Офіцер ЗСУ з СЦКК розповів спостерігачам, що близько 12 години дня до блокпоста наблизився цивільний автомобіль ВАЗ 2105, в якому перебували дві людини. На вимогу зупинитися водій не відреагував — навпаки, він лише збільшив швидкість. Військовий зробив попереджувальний постріл вгору, проте водія й це не зупинило. Тоді військовий відкрив вогонь на ураження.

Унаслідок цього водій та пасажир отримали поранення. Медики надали їм першу медичну допомогу та транспортували їх до лікарні. Однак водія врятувати не вдалося — він помер по дорозі до медзакладу.

Згідно зі свідченнями медичного персоналу лікарні у Волновасі, 8 лютого до лікарні було доправлено тіло чоловіка (65-69 років) з пораненнями, які відповідають ураженню стрілецькою зброєю.

Також у Волновасі співробітники СММ поспілкувалися з чоловіком, який представився сином загиблого. Він підтвердив спостерігачам, що 8 лютого його батько, який працював водієм таксі, помер від поранень внаслідок вогню зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, на Донбасі з початку серпня минулого року і по кінець січня 2021 року від підриву на мінах загинули вісім цивільних осіб. Ще близько 30 отримали поранення.

Також на Донбасі з початку перемир'я 27 липня 2020 року загинули 16 військових, ще близько 70 були поранені. Всього зафіксовано майже 890 випадків порушення перемир'я бойовиками.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: