fbpx
Сьогодні
17:39 19 Бер 2021

Ахметов побудує в Маріуполі перший в Україні приватний технічний університет

У Маріуполі побудують перший в країні приватний технічний університет.

Про це пише "Східний варіант".

Повідомляється, що вже у 2022 році до нього увійдуть перші студенти. Архітектором, за наданою інформацією, буде японець, архітектурне бюро – нідерландське.

Перед новим вишем стоїть завдання створення науково-освітнього комплексу, який включатиме середню освіту з технічним ухилом, спеціальну освіту перед вищою (молодший бакалавр), вищу освіту (бакалавр і магістр), другу вищу освіту та підвищення кваліфікації. У перспективі планується створення науково-виробничого центру, який займатиметься науковою, інноваційною та міжнародною діяльністю.

Виш готуватиме фахівців з матеріалознавства, металургії, комп'ютерних наук, автоматизації виробничих процесів, економіки, екології, хімічних технологій та інженерії, архітектури та цивільної інженерії, охорони праці та гірничої справи.

Університет вже отримав ліцензії Міністерства освіти і науки України на проведення курсів підвищення кваліфікації за спеціальностями "Металургія", "Металознавство", "Комп'ютерні науки", "Економіка", "Охорона праці" та "Гірнича справа". Це означає, що слухачі таких курсів отримають сертифікати державного зразка.

Окрім того, поблизу університету планують створити фонтан в Міському саду та створити цілу ландшафтну композицію з сакурами, квітами і гіркою.

Проєкт перетворення Міського саду в Маріуполі Проєкт перетворення Міського саду в Маріуполі

Проєкт перетворення Міського саду в Маріуполі

"Фонтан завжди був центральним елементом Міського саду. Але з кожною новою епохою і розвитком парку змінювався і зовнішній вигляд фонтану. Сучасне місто вимагає чергового оновлення фонтану, який би став новим символом і відображенням сьогоднішнього часу", – зазначили розробники проєкту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: