fbpx
Сьогодні
10:59 18 Бер 2021

ВРП притягнула до відповідальності суддю, який дозволив примусовий привід Вовка

У Вищій раді правосуддя вирішили притягнути суддю Вищого антикорупційного суду Андрія Біцюка до дисциплінарної відповідальності.

Про це йдеться на сайті Вищої ради правосуддя.

Зазначимо, що справу щодо Андрія Біцюка розглянула Дисциплінарна палата ВРП.

Вона відкрила дисциплінарне провадження стосовно Біцюка за п'ятьма ймовірними обставинами порушення. Однак, після розгляду Палата дійшла висновку, що суддя порушив норми законодавства за одним фактом.

Зокрема, в одній з ухвал суддя Біцюк вказав, що "у кримінальному провадженні складено та підписано повідомлення про підозру певним особам, проте цей висновок не відповідає матеріалам клопотання". Також Біцюк вказав, що слідчий суддя у питанні про продовження строків досудового розслідування, як зазначається, "не зобов'язаний вирішувати питання про належне вручення повідомлення про підозру".

Водночас Палата дійшла висновку, що таке посилання суддя зробив через невиконання вимог процесуального законодавства.
Палата вирішила, що такі дії судді свідчать про порушення права осіб на справедливий суд, гарантованого статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, допущене ним через грубу недбалість.

Відтак, за результатами розгляду справи Дисциплінарна палата вирішила притягнути суддю до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього дисциплінарне стягнення – попередження.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: