fbpx
Сьогодні
10:21 18 Бер 2021

В Україні з'являться центри креативної економіки: що там буде

English version here

Кабмін схвалив проект постанови Мінрегіону щодо Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для створення центрів креативної економіки.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Державною стратегією регіонального розвитку на 2021-2027 роки реалізовується ціль "Підвищення рівня конкурентоспроможності регіонів", у рамках якої передбачається поширення практики утворення центрів розвитку креативної економіки в містах різного масштабу та з різними соціально-економічними умовами. Створення центрів креативної економіки дозволить підвищити інвестиційну привабливість регіону та сприятиме розвитку бізнесу у креативному секторі економіки", – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Центри стимулюватимуть підвищення економічної активності в регіонах, культивуватимуть smart-підприємництво та сприятимуть зниженню безробіття та еміграції молоді.

Планується, що вони включатимуть створення лабораторій, ІТ-школи, мікровиробництво, креативні простори для навчання та коворкінгу.

У державному бюджеті на 2021 рік на створення Центрів передбачено понад 110 млн гривень.

Кошти будуть спрямовані, зокрема на будівництво (нове, реконструкцію чи капітальний ремонт) будівель, в яких створюватимуться центри креативної економіки, а також на виготовлення проектної документації.

Пропозиції щодо переліків проектів формуватимуться місцевими державними адміністраціями, виконавчими органами місцевих рад та подаватимуться на затвердження Мінрегіону.

Серед основних умов надання фінансування є:

  • відповідність проекту зі створення центрів креативної економіки пріоритетам, визначених у програмних та стратегічних документах розвитку територій;
  • наявність фінансово-економічного обґрунтування спроможності довгострокового функціонування центру креативної економіки;
  • проекти повинні відповідати принципам безбар'єрності;
  • строк їх реалізації має не перевищувати 2 роки.
Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: