fbpx
Сьогодні
20:12 18 Бер 2021

У США планують запровадити щорічну військову підтримку України на 300 млн доларів

Фото: ukrinform

Комітет із закордонних справ Сенату США запропонував виділяти по 300 млн доларів на військову допомогу Україні протягом чотирьох років. Відповідна ініціатива прописана в Акті про партнерство в галузі безпеки України.

Про це йдеться на сайті комітету із закордонних справ Сенату США.

Акт про партнерство в галузі безпеки України підготували представники як Демократичної, так і Республіканської партії США.

У документі сенатори запропонували виділяти кошти на військову допомогу Україні протягом 2022-2026 років. Допомога може включати і надання Україні летального озброєння.

"Збереження суверенітету України має вирішальне значення як для національної безпеки США, так і для нашого світового порядку. Агресія Володимира Путіна проти України триває, і, таким чином, підтримка США теж має тривати з метою захисту права України на самовизначення", – сказала сенатор Джин Шахін.

Нагадаємо, на початку березня Адміністрація США вирішила виділити Україні новий пакет військової допомоги. Пентагон погодив виділення 125 млн доларів для допомоги Україні.

Раніше президент США Джо Байден, відповідаючи на питання журналіста, чи вважає він президента Росії Володимира Путіна "вбивцею", відповів: "Так".

На це Путін заявив, що "той, хто обзивається, той сам так називається".

Також Путін покликав Байдена продовжити дискусію в онлайні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: