fbpx
Сьогодні
11:11 18 Бер 2021

"Це справжній жест дружби": Зеленський відреагував на заяву голів МЗС G7 щодо Кримської платформи

На сьомий рік тимчасової окупації Криму голови МЗС країн G7 виступили із заявою про засудження російської агресії проти України та окупації Криму й міста Севастополя.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Президент України Володимир Зеленський привітав заяви міністрів щодо підтримки територіальної цілісності України та створення Кримської платформи з метою деокупації півострова.

«Це справжній жест дружби – підтримати нашу ініціативу щодо створення міжнародної Кримської платформи для консолідації зусиль міжнародного співтовариства щодо Криму та припинення російської агресії. Україна рухається до миру», – сказав Володимир Зеленський.

Зазначається, що міністри закордонних справ G7 – Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та Сполучених Штатів Америки і верховний представник Європейського Союзу у своїй заяві закликали Росію поважати свої міжнародні зобов'язання, дозволити доступ міжнародних спостерігачів та негайно звільнити всіх, кого несправедливо затримали.

Вони також підтримали ініціативу України щодо створення міжнародної Кримської платформи для консолідації зусиль міжнародної спільноти щодо Криму.

Читайте також: Ми твердо налаштовані повернути Крим і притягти Росію до відповідальності, – МЗС

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: