fbpx
Сьогодні
17:45 18 Бер 2021

Суд виправдав Пашинського у справі про стрілянину в людину

У четвер, 18 березня, суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області виправдав екснардепа Сергія Пашинського у справі про вогнепальне поранення людини 31 грудня 2016 року. Тоді від пострілу постраждав житель Васильківського району В'ячеслав Хімікус.

Про це пишуть "Ґрати".

Крім того, Пашинському повернуть його пістолет. Наразі невідомо, чи буде сторона-обвинувач подавати апеляцію.

Суддя Максим Ковбель ухвалив рішення, що обвинуваченню не вдалося довести вину Пашинського. Сам колишній підозрюваний зазначив, що прокурор навмисне кваліфікував справу за статтею про умисне тяжке тілесне ушкодження.

"Процесуальний прокурор у цій справі Рябошапка навмисне кваліфікував цей інцидент за статтею 121, знаючи, що там немає складу злочину. Він це зробив суто з однією метою: щоб показати свою псевдоборотьбу з корупцією і щоб засадити мене в СІЗО. Тому що санкція за цією статтею передбачає тюремне ув'язнення", – заявив Пашинський.

Окрім того, екснардеп вважає, що його ім'я тепер буде очищене від "брехні, яка була інспірована РФ та її агентурою тут".

Раніше ДБР направило до суду справу за обвинуваченням екснардепа Пашинського.

Печерський райсуд обрав запобіжний захід Пашинському у вигляді тримання під вартою 17 жовтня, а 18 грудня Київський апеляційний суд ухвалив рішення звільнити його з-під варти і помістив під цілодобовий домашній арешт. Київський апеляційний суд залишив Пашинського під цілодобовим домашнім арештом.

28 квітня ДБР повідомило про завершення розслідування кримінального провадження стосовно народного депутата України V-VIII скликань, підозрюваного в завданні тяжких тілесних ушкоджень.

"Стороні захисту повідомлено про завершення досудового розслідування і надано доступ до його матеріалів. Після виконання вимог, передбачених статтею 290 КПК України, обвинувальний акт буде скеровано до суду", – інформували в ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: