fbpx
Сьогодні
20:30 18 Бер 2021

Ексрегіонал Єфремов відповів у суді на питання по справі про держзраду

Ексрегіонал Олександр Єфремов відповів на 7 питань судді по справі про держзраду.

Про це повідомляє Східний варіант.

Колишнього народного депутата від "Партії регіонів" Олександра Єфремова обвинувачують у держзраді та захопленні луганської обласної адміністрації в березні 2014 року.

На засіданні Старобільського райсуду, у четвер, 18 березня, Єфремов відповідав на питання суддів про його роль у захопленні адміністрації.

Суддя нагадав, що того дня депутати обласної ради зібралися на сесію. Там вони проголосували за звернення про нелегітимність нової влади після втечі Януковича.

Того дня біля адміністрації зібрався натовп, що вимагав від депутатів прийняти звернення до російського президента Володимира Путіна.

"Ми бачимо такі події: гасла "Росія, Росія", знімається державний прапор, міняється на російський. Чи були ви присутні на засіданні фракції, коли готувався проєкт звернення? Яка ваша роль у цій ситуації? Ви брали участь у цих подіях?", – запитав суддя Єфремова.

Той відповів, що "нічого гострого" у тій заяві не було.

"У нас перед сесією завжди було засідання фракції. Я прийшов на це засідання, ситуація була напружена. Ряд депутатів зривалися на крик. Обвинувачували, що ми віддали владу в Києві. Я навіть не сів у президію, як завжди, а сів на стілець біля стіни. Я сказав, що всі рішення мають погоджуватися з юридичним відділом обласної ради. Деякі депутати казали піти назустріч людям, що кричали на вулиці, і зробити заяву більш жорсткою", – сказав обвинувачений.

За його словами, після того, як депутати погодили текст звернення, депутат Олександр Арапов пішов озвучувати її текст людям.

Єфремов наголосив, що хотів вийти з приміщення, однак не зміг цього зробити, бо двері були заблоковані натовпом. Він зазначив, що повернувся в кабінет, де разом з колегами "пив чай", а тому не бачив, що протестувальники міняли прапор на російський та фактично захопили адміністрацію

"Я не був на вулиці, коли мінявся прапор. Я не міг бачити, хто коли і в який спосіб цей прапор знімав. Я хотів понад приміщенням пройти до свого автомобіля, але назустріч мені вийшла група бабусь і почала пред'являти мені претензії, що я не захистив Януковича", – сказав Єфремов.

Натомість на відео, які вивчалися в суді, зафіксовано, що він був серед натовпу проросійськи налаштованих людей. Ці відео обвинувачений назвав змонтованими. Він додав, що коли посперечався з бабусями, сів у машину і поїхав від обласної адміністрації.

Як відомо, Олександра Єфремова обвинувачують у державній зраді та фінансуванні терористів, які захоплювали державні органи в Луганську. Його затримали влітку 2016 року. Спочатку він перебував у СІЗО, пізніше його звільнили.

Раніше з Єфремова зняли домашній арешт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: