fbpx
Сьогодні
18:51 17 Бер 2021

Венедіктова не впевнена, що слідство щодо Вовка буде ефективним

фото: Укрінформ

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова не впевнена, що слідство щодо судді ОАСК Павла Вовка буде ефективним.

Про це Венедіктова сказала в коментарі журналістам, пише УП.

"Всі вважають, що якщо хтось когось не може кудись приволокти – винувата Венедіктова. Вона має взяти когось кудись волокти. Але я можу робити тільки те, що написано мені в КПК, в законі "Про прокуратуру"… я не можу брати Вовка і волокти його до суду, тому що це буде злочин у мене.

Що стосовно мене…я слідство продовжила ще до року. Чи буде воно ефективним – невпевнена. Я з самого початку не бачила судової перспективи цих справ.

Я розумію, що всім не подобається суддя Вовк і ОАСК всім не подобається. Так а що з цим робити? Це ж не означає, що ми можемо жити в категоріях "подобається-не подобається". Я можу жити тільки в категоріях законно-не законно", – заявила вона.

Венедіктова також сказала, що Вища рада правосуддя повернула назад в ОГП клопотання на Вовка, оскільки там вбачалися недоліки. Наразі нове клопотання повинні надіслати слідчі НАБУ.

Раніше ВАКС відмовив детективам НАБУ у продовженні строків досудового розслідування у справі "плівок ОАСК".

Як повідомлялося, 15 січня Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжив розслідування справи щодо так званих плівок ОАСК на два місяці – до 17 березня.

23 грудня 2020 року детективи НАБУ вручили особисто голові Окружного адмінсуду Києва Вовку повістку про виклик до Вищого антикорупційного суду на 5 січня. Однак той до суду не прибув.

НАБУ 17 липня 2020 року провело обшуки в приміщеннях Окружного адмінсуду міста Києва та Державної судової адміністрації. Тоді були оголошені підозри голові ОАСК Вовку, його заступнику та ще п'ятьом суддям цього суду, а також на той момент голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

За версією слідства, ці особи діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їхній роботі.

15 серпня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала подання до Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення від посад голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег, проте 1 вересня ВРП повернула його без розгляду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: