fbpx
Сьогодні
15:41 17 Бер 2021

Українська делегація на чолі з Прем'єр-міністром сьогодні відбуває у Німеччину

Фото Reuters

Урядова делегація на чолі з Прем'єр-міністром із 17 березня відбуває у Німеччину.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні разом з частиною урядової команди ми вирушаємо до Німеччини, де заплановані переговори на найвищому рівні. Ми також візьмемо участь у четвертому українсько-німецькому бізнес-форумі", – сказав Шмигаль.

Він підкреслив, що це є черговим доказом того, що євроатлантична та європейська інтеграція є пріоритетом для України.

Як повідомляла Рубрика, програмою передбачено "щонайменше 10 робочих зустрічей Шмигаля з провідними німецькими посадовцями та політиками".

Серед тем, що будуть обговорюватись: економічна співпраця, співробітництво у сфері оборони, спільні проєкти у галузі енергетики (трансформація вугільних регіонів), співпраця у галузі екології, залучення інвестицій.

Плануються, зокрема, зустрічі з представниками керівництва партії Ангели Меркель.

Шмигаль у Берліні особисто візьме участь в Українсько-німецькому економічному онлайн-форумі, при чому усі інші учасники, як німецькі, так і українські, відвідають подію онлайн, про що йдеться у вже поширеному анонсі заходу.

Дистанційно, тобто по відеозв'язку у відкритті заходу братиме участь і канцлерка Німеччини Ангела Меркель, попри те, що вона також перебуває у Берліні.

В уряді поки не уточнюють, чи запланована інша зустріч чи спілкування Меркель з прем'єром Шмигалем, поза програмою форуму.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: