fbpx
Сьогодні
14:11 17 Бер 2021

Україна та Південна Корея домовились про будівництво євроколії, - Криклій

Українська та корейська сторони домовились про співпрацю у розвитку високошвидкісного залізничного руху в Україні та підписали відповідні домовленості.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну України.

Повідомляється, що домовленості було укладено у рамках  робочого візиту української делегації до Південної Кореї. До складу української делегації увійшли зокрема перший заступник Міністра інфраструктури України Дмитро Абрамович, заступник Міністра фінансів України Олександр Кава та представники Укрзалізниці.

"У цьому році ми анонсували старт одного із ключових для галузі проекту із розвитку високошвидкісного залізничного сполучення в Україні. На початковому етапі він передбачатиме будівництво залізничної лінії зі швидкістю руху до 250 км/год та сучасної інфраструктури для обслуговування InterCity та контейнерних перевезень у напрямку ЄС.

Зараз маємо офіційні підписані домовленості з корейською національною залізницею, які передбачають можливість грантового фінансування пре-ТЕО для будівництва євроколії в Україні.", – прокоментував співпрацю держав Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

"Підписання Меморандуму створює умови для можливості залучення фінансування корейської сторони для підготовки техніко-економічних обґрунтувань за проектами, які містять спільний інтерес, зокрема проекту із впровадження високошвидкісного залізничного руху в Україні", – зазначив перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович.

Дмитро Абрамович також презентував пріоритетні інфраструктурні проекти у галузі транспорту. У свою чергу, корейська сторона висловила зацікавленість у розширенні співробітництва задля спільної реалізації нових інфраструктурних проектів.

Зазначається, що під час зустрічі були обговорені пріоритетні питання співпраці в рамках Організації співробітництва залізниць.

Корейська сторона запросила Україну взяти участь у 49-й сесії Наради Міністрів Організації співробітництва залізниць, проведення якої заплановано у червні цього року у Сеулі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: