fbpx
Сьогодні
20:49 17 Бер 2021

У "Батьківщині" невдоволені зняттям Жмака з посади голови правління "Укрзалізниці"

Кабінет міністрів, замість зняття з посади голови правління "Укрзалізниці" Володимира Жмака, має порушити питання щодо зміни складу наглядової ради компанії.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив народний депутат від "Батьківщини", член парламентського комітету з питань транспорту та інфраструктури Костянтин Бондарєв, коментуючи звільнення Жмака.

"Є рішення Кабінету міністрів про те, щоб звільнити його з займаної посади, і для мене не зрозуміло… Краще б уряд зайнявся наглядовою радою, яка, на жаль, нам обходиться дуже дорого, тому що в кожного з них заробітна плата по 300 тисяч гривень, а взагалі вони в Україні не з'являються, і ніякого взагалі документу про реформу ми ще не побачили. Але вони чомусь звільнили пана Жмака, в якого дійсно було намагання реформувати "Укрзалізницю" і щось зробити, щонайменше – побороти корупцію, а не тільки розмовляти про неї, як це робить член наглядової ради пан Лещенко", – наголосив нардеп.

Як зазначив Бондарєв, він наполягатиме, "щоб порушили питання про необхідність роботи в такому складі наглядової ради".

"На сьогодні ми маємо ситуацію, при якій взагалі не маємо плану реформ, сформульованої програми діяльності й маємо дуже серйозну проблему з тим, що в нас начебто є наглядова рада, але фактично її немає", – додав він.

Нагадаємо, 17 березня Кабмін погодив відсторонення голови правління "Укрзалізниця" Жмака.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: