fbpx
Сьогодні
16:20 17 Бер 2021

Понад 50% українців підтримують санкції США проти Коломойського, — опитування

Понад 34% опитаних не сформували своє ставлення до санкцій США щодо українського олігарха Ігоря Коломойського, водночас негативно їх оцінюють 14% респондентів.

Про це йдеться в дослідженні суспільної думки проведеному Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 10 по 12 березня.

Згідно з результатом опитування, 52% респондентів відповіли, що позитивно ставляться до санкцій США проти українського олігарха Ігоря Коломойського, негативно – 14%, а 34% не сформували свого ставлення до цієї події.

Найбільше санкції проти олігарха підтримують на заході країни – 63%. Найменше – на сході – 38,9%. У центрі понад 54,1% опитаних висловились за санкції, на півдні – 44,7%.

Найбільше людей, які не сформували свого ставлення до санкцій щодо Ігоря Коломойського – серед вікової групи 18-29 років. Найменше – серед вікової групи 60+.

Оцінюючи роль Президента Володимира Зеленського у запровадженні цих санкцій, 42% вважають, що він не втручався в цей процес, 9% – сприяв США в оголошенні санкцій, а 7%, що заважав. 42% опитаних не мають своєї думки з цього приводу.

коломойський опитування

КМІС провів опитування з 10 по 12 березня 2021 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення віком 18 років і старше. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, США запровадили санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: