fbpx
Сьогодні
19:27 17 Бер 2021

Кулеба про іранський звіт щодо збитого МАУ: Докази є вибірковими, а висновки – оманливими

Фото Reuters

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розкритикував остаточний звіт Ірану про катастрофу літака "Міжнародних авіаліній України" поблизу Тегерана на початку 2020 року.

Відеозвернення було оприлюднене на сторінці МЗС у Facebook.

"Змушені констатувати, що розслідування було упередженим, представлені докази є вибірковими, а висновки – оманливими. Документ не надає всіх обставин, не розкриває першопричини трагедії та ланцюжок дій, які до неї призвели. Це – не звіт. Це збірка маніпуляцій, мета якої не з'ясувати істину, а виправдати Ісламську Республіку Іран", – заявив міністр.

Він вважає зміст документу "цинічною спробою приховати істинні причини збиття нашого літака".

"Аналіз документу доводить, що Іран провів технічне розслідування з численними порушеннями міжнародних стандартів Чиказької конвенції та IKAO", – наголосив Кулеба.

Він назвав звіт "великим розпачем для України та всього цивілізованого світу".

"Іран не зміг знайти сили, аби взяти на себе відповідальність за те, щоб подібних трагедій більше не ставалося. Якщо Іран не хоче добровільно з'ясувати істину в цій трагедії, ми разом з партнерами знайдемо способи, як цього добитися. Ми не дозволимо Ірану приховати правду. Не дамо уникнути відповідальності за цей злочин. Справедливість восторжествує – скільки б зусиль і часу на це не знадобилося", – підсумував міністр.

Звернення Дмитра Кулеби у зв'язку з оприлюдненням Іраном остаточного звіту щодо катастрофи рейсу PS752

Dmytro Kuleba щодо оприлюднення Іраном остаточного звіту за результатами технічного розслідування катастрофи рейсу МАУ PS752: «Те, що ми сьогодні побачили в опублікованому звіті – ніщо інше, як цинічна спроба приховати істинні причини збиття нашого літака. Ми не дозволимо Ірану приховати правду, не дамо уникнути відповідальності за цей злочин. Справедливість восторжествує, скільки б зусиль і часу на це не знадобилося».

Posted by Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine on Wednesday, March 17, 2021

Нагадаємо, 17 березня іранський орган цивільної авіації оприлюднив остаточний звіт щодо збиття українського пасажирського літака у січні 2020 року.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 5 січня 2021 року повідомив, що Україна отримала від Ірану проєкт технічного звіту за обставинами катастрофи літака і має до кінця лютого підготувати свої зауваження.

20 лютого в Ірані заявили про завершення розслідування у цій справі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: