fbpx
Сьогодні
22:23 16 Бер 2021

Розвідка США заявила, що Росія через Деркача втручалася у вибори 2020 року

Фото Reuters

Американська розвідувальна спільнота опублікувала звіт про втручання у вибори президента США у 2020 році. У ній йдеться, що воно відбувалося Росією, у тому числі через посередництво Андрія Деркача.

Звіт опублікували на сайті Управління директора національної розвідки США.

Як встановила розвідка, Росія вела дискредитаційну кампанію проти тоді ще кандидата в президенти Джо Байдена через союзників його конкурента – Дональда Трампа. Зокрема, як йдеться у звіті, Москва використала для цього українських діячів.

Водночас Іран проводив "різносторонню таємну кампанію впливу" на вибори, яка була спрямована на те, щоб підірвати підтримку Трампа. Однак розвідка не зафіксувала жодного втручання з боку Китаю.

"Китай прагнув до стабільності у своїх відносинах з США та не вважав результати виборів достатньо вигідними для Китаю, щоб ризикнути отримати удар у відповідь, якщо його викриють", – зазначається у звіті розвідки.

Зокрема, у звіті йдеться, що Путін "контролював діяльність українського нардепа Андрія Деркача, який зіграв велику роль в діяльності Росії щодо впливу на вибори". Зазначається, що російська агентура в Україні розповсюджувала "плівки Порошенка-Байдена" та дезінформацію про сина Байдена Хантера через ЗМІ США та близького оточення Трампа.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: