fbpx
Сьогодні
19:27 16 Бер 2021

Релігійні лідери України зробили щеплення вакциною Covishield

Фото: МОЗ

16 березня 2021 року в київському Мистецькому арсеналі залишковими дозами вакцини AstraZeneca (Covishield) щепили декілька українських релігійних діячів.

Про це повідомили у МОЗ.

Власним прикладом долучитися до вакцинації вірян закликали Верховний Архієпископ Києво-Галицький, Глава Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) Святослав (Шевчук) та Архімандрит Михайлівського Золотоверхого монастиря Лаврентій (Живчик) (Православна Церква України).

"Немає жодних релігійних підстав, щоб відмовлятися від вакцинації", – зазначив Блаженніший Святослав на брифінгу після щеплення. Він підкреслив, що отримав саме залишкову дозу вакцини, та подякував за таку можливість захиститися від COVID-19. Глава УГКЦ також закликав українців слухати поради сімейних лікарів та перевіряти джерела інформації про коронавірусну хворобу.

Святослав Шевчук вакцинація

Архімандрит Михайлівського Золотоверхого монастиря Лаврентій також вказав на те, що церква не заперечує вакцинацію: "Церква не заперечує, а приймає вакцинацію, як один із способів, щоб подолати, або принаймні обмежити поширення цієї страшної хвороби".

Архімандрит Лаврентій

Своєю чергою, Головний Рабин міста Києва Маркович зазначив: "Господь послав нам вакцинацію. Господь послав нам ліки від хвороби. Обов'язково потрібно скористатися цим і бути здоровим".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: