fbpx
Сьогодні
18:30 16 Бер 2021

План України, Франції та Німеччини щодо Донбасу: в ТКГ заявили, що "росіяни відверто брешуть"

спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович

Радник голови української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович розповів про мирний план для Донбасу, який підготували Франція та Німеччина разом з Україною.

Про це пише "Україна 24".

"Росіяни відверто брешуть. Вони чудово знають про цей план, тому що він відбувається не однобічно і Росію не ставлять перед фактом, а в рамках спілкування на рівні політичних радників. Його представляють голови МЗС Франції та Німеччини відповідно. Тут вони (росіяни – ред.) зображують таке собі політичне лицемірство, кажучи, що вони про це нічого не знають. Ці кластери узгоджені з ними, вони знають їх. На жаль, я не можу повідомити конкретні нариси, тому що я сам про них не знаю, вони зберігаються конфіденційно", — сказав він.

За словами Арестовича, нічого принципово нового в цьому плані немає.

"Я точно знаю, що там немає зради, перетину червоних ліній. Там скоріше за все прив'язано до конкретних пунктів, які були досягнуті раніше у "нормандському" та "мінському" форматах, просто до послідовності їх виконання. Там нічого не додається до уже існуючих "нормандських" та "мінських" угод, і не може бути додано, тому що Франція і Німеччина не будуть перекидати ці домовленості, в яких вони є посередниками та гарантами", — сказав він.

Раніше Арестович нецензурно відповів на прохання писати українською.

Зазначимо, що Україна попросила виключити з ТКГ "експертку" з Донецька, яка в Україні засуджена за тероризм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: