fbpx
Сьогодні
16:06 16 Бер 2021

Наглядова рада Укрзалізниці думає про відсторонення голови правління Жмака, - ЗМІ

Наглядова рада "Укрзалізниці" розглядає можливість відсторонення голови правління компанії Володимира Жмака.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело.

За даними співрозмовника видання, наглядовій раді "не подобаються дії Жмака по реструктуризації компанії".

Агентство додає, що направило запит до наглядової ради "Укрзалізниці", але відповіді поки не отримало.

Нагадаємо, на минулому тижні голова ТСК Юлія Гришина повідомила на своїй сторінці у Фейсбук про результати першого засідання комісії. ТСК прийняла рішення про направлення "звернення прем'єр-міністру, міністру інфраструктури та Наглядовій раді УЗ щодо питання їхньої оцінки компетентності нинішнього правління компанії".

Володимир Жмак у свою чергу зазначив, що сподівається це "непорозуміння і разом із членами ТСК ми співпрацюватимемо над тим, щоб зрозуміти першопричини "крутого піке" УЗ з 2017 по 2020 роки".

10 березня він також провів пресконференцію "Укрзалізниця в цифрах: від 2018 до сьогодні. Нагальні питання", після якої відмітив, що на сьогоднішній день Укрзалізницю найбільше турбують питання затвердження фінансового плану на 2021 рік, прийняття нового закону про залізничний транспорт та відновлення анбандлінгу компанії.

Довідка

26 серпня 2020 року Кабмін призначив Володимира Жмака головою правління "Укрзалізниці". До цього Володимир Жмак був членом наглядової ради аеропорту "Бориспіль".

У 2015-2016 роках працював першим заступником голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі. До цього він обіймав керівні посади в групі ТНК-BP, яка входила до списку десяти найбільших приватних нафтових компаній у світі за обсягами видобутку нафти.

Також був радником президента "Київстару" – відповідав за розвиток нових напрямків бізнесу. Упродовж семи років він входив до наглядової ради цієї компанії, два роки був членом ради Європейської бізнес-асоціації.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: