fbpx
Сьогодні
20:03 16 Бер 2021

Ми твердо налаштовані повернути Крим і притягти Росію до відповідальності, - МЗС

Окупація Криму заклала фундамент для посиленої мілітаризації півострова і динамічного нарощування потенціалу, який генерує зростаючі загрози для безпеки і стабільності у Європі та Середземномор'ї.

Про це йдеться у коментарі МЗС України до 7-х роковин проведення Росією незаконного референдуму в Криму, який був опублікований на сайті міністерства.

"Ми твердо налаштовані повернути Крим і притягти Росію до відповідальності за спробу анексії та окупацію частини суверенної території незалежної України. В міжнародних судових інстанціях розглядаються ініційовані Україною відповідні провадження. Прецедент грубого і цинічного порушення основоположних норм міжнародного права з боку постійного члена Ради Безпеки ООН та гаранта безпеки України згідно з Будапештським меморандумом обов'язково матиме міжнародно-правові та інші наслідки для агресора", – зазначаються в МЗС.

У міністерстві зазначили, що високо цінують підтримку міжнародних партнерів у питання повернення Криму.

У коментарі зазначається, що нещодавно схвалена "Стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь" визначає магістральні вектори національної політики повернення Криму під контроль України.

"Наступним кроком, спрямованим на звільнення Криму та консолідацію національних та міжнародних зусиль на урядовому, парламентському та експертному рівнях, стане Кримська платформа – нова міжнародна ініціатива з деокупації півострова. Це – перший фундаментальний національний документ з часів окупації Кримського півострова Російською Федерацією, який дає чіткий дороговказ, у який спосіб Україна буде рухатися у питаннях деокупації Криму та забезпечення його реінтеграції", – наголошують в МЗС.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: