fbpx
Сьогодні
15:50 16 Бер 2021

Кличко просить Кабмін розширити перелік обмежень, які діють в "помаранчевій" зоні

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду із проханням розширити список карантинних обмежень для "помаранчевої" зони

Про це йдеться у Телеграм-каналі політика.

"За останні півтора тижнів кількість хворих та госпіталізованих у Києві збільшилася вдвічі. За минулу добу виявили 999 нових випадків. Динаміка розповсюдження хвороби загрозлива. Київ взертається до уряду розширити перелік протиепідемічних обмежень, які діють в "помаранчевій" зоні", – зазначив Кличко.

Мер Києва також звернувся до МВС, МОЗ, Мінінфраструктури і Держпродспоживслужби
посилити контроль за дотриманням встановлених протиепідемічних заходів. Зокрема, щодо проведення масових зібрань, дотримання маскового режиму, роботи торгових, розважальних закладів, ресторанів та кафе, заповненості громадського транспорту, проведення спортивних змагань.

"Наприклад, на четвер у столиці запланований великий футбольний матч, на який з усіх регіонів приїдуть багато глядачів – до 35 тисяч. В нинішній ситуацій це може бути другим Буковелем", – додав Кличко.

Столична влада також вимагає повернення органам місцевої влади повноважень самостійно ухвалювати рішення про встановлення обмежувальних заходів.

"Оскільки з 17 лютого цього року міста не мають права посилювати карантинні обмеження на своїх територіях", – зауважив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: