fbpx
Сьогодні
08:47 15 Бер 2021

Європарламент підтримав впровадження механізму вуглецевого коригування для імпортної продукції

Парламент Євросоюзу більшістю голосів прийняв резолюцію про введення вуглецевого податку або механізму митної вуглецевої коригування (Carbon Border Adjustment – CBAM).

Про це повідомляє Рубрика, з посиланням на повідомлення Європарламенту.

За прийняття відповідної резолюції проголосували 444 євродепутати, проти – 70 і утримався – 181.

Введення CBAM покликане зрівняти умови для внутрішніх та зовнішніх постачальників, а також стимулювати інвестиції в безвуглецевої металургію відповідно до цілей Паризької угоди по клімату.

«Механізм CBA – відмінна можливість узгодити питання клімату, промисловості, зайнятості, стійкості, суверенітету і переселення. Ми повинні встановити однакову ціну на продукцію з високими викидами вуглецю, незалежно від того, виробляються вони в ЄС або за його межами, щоб найбільші сектора-забруднювачі також брали участь в боротьбі зі зміною клімату і впроваджували технології, спрямовані на досягнення безвуглецевої економіки », – заявив депутат Європарламенту Яннік Жадо.

Очікується, що Єврокомісія представить свої пропозиції щодо формату введення CBAM у 2 кварталі 2021 року.

Довідка

Мета впровадження СВАМ – запобігти так званому carbon leakage, коли потужності кліматично шкідливого виробництва з ЄС переносяться до країн, які не прагнуть радикального скорочення парникових викидів. Крім того, вуглецевий податок має стимулювати такі країни до декарбонізації власних економік, як передбачає Паризька хартія.

Зокрема змінюватись або шукати інші ринки збуту доведеться українській промисловості, значна частина якої використовує як джерело енергії вугілля.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: