fbpx
Сьогодні
10:32 15 Бер 2021

Розблокування великої приватизації залучить до держбюджету 12 млрд грн, - нардеп

English version here

Зняття обмежень на продаж великих державних підприємств дозволить залучити до державного бюджету 12 млрд грн, саме така сума закладена у бюджет на 2021.

Про це заявила народна депутатка Роксолана Підласа 11 березня під час круглого столу "Розблокування великої приватизації для залучення сталих інвестицій в економіку України". 

У свою чергу заступниця Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді зазначила, що Кабмін продовжує тримати курс на роздержавлення непрофільних активів.

"Усі нестратегічні, неефективні та збиткові підприємства мають бути приватизовані на прозорих аукціонах. Попри карантинні обмеження, сьогодні ми спостерігаємо величезний інтерес інвесторів. Так, завдяки малій приватизації у 2020 році  державний бюджет отримав надходження від ФДМУ у розмірі майже 2,3 млрд грн. Настав  час перейти на наступний етап – ухвалити закон, що дозволить розпочати аукціони великої приватизації й отримати нарешті шанс на їх відновлення та розвиток", – зазначила заступниця Міністра.

Вона також наголосила, що треба бути послідовними та також підтримати законопроєкт 4572 "Про внесення змін до Закону України "Про Фонд державного майна України" та інших законодавчих актів України щодо сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації та оренди державного і комунального майна, які розроблені депутатами, спільно з  експертами ФДМУ, "Прозорро.Продажі" та Мінекономіки. Це має допомогти пришвидшити приватизаційні процеси шляхом удосконалення інституційного механізму приватизації.

Читайте також: Кабмін передасть 8 держпідприємств Фонду держмайна для приватизації

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: