fbpx
Сьогодні
22:29 15 Бер 2021

Росія бурхливо відреагувала на стратегію України щодо деокупації Криму

Фото Ukrinform

Зусилля Києва щодо повернення окупованого Росією Криму, зокрема українську стратегію деокупації півострова, в Москві розцінюють як "загрозу агресії проти двох суб'єктів Російської Федерації" та "посягання на її територіальну цілісність".

Про це заявила речниця МЗС Росії Марія Захарова, пише LB.ua

"Всі зусилля Києва щодо повернення Криму є нелегітимними та не можуть сприйматися інакше, ніж загроза агресії проти двох суб'єктів Російської Федерації. Ще раз нагадуємо, що будемо розглядати участь будь-яких країн і організацій в таких діях, включаючи ініціативу "Кримська платформа", як недружній щодо Росії крок, як пряме посягання на її територіальну цілісність", – заявила Захарова.

Зазначимо, що РНБО затвердила Стратегію деокупації та реінтеграції Криму.

За словами Кулеби, схвалення цієї стратегії є сигналом, що Україна докладає власні зусилля для деокупації Криму.

"Ми затвердили Стратегію деокупації Криму, історичний документ. Сигнал очевидний: ми не просто закликаємо світ допомогти нам повернути Крим, Україна докладає власні цілеспрямовані та системні зусилля", – заявив він.

Крім того, глава українського МЗС назвав "три кити" для деокупації та реінтеграції Кримського півострову – це стратегія, консолідація та синергія.

"Три кити для повернення Криму: затверджена сьогодні стратегія; консолідація – ми працюємо над об'єднанням зусиль партнерів на Кримській платформі; синергія – відновлення міжнародного права та, як наслідок, відновлення повного суверенітету України над Кримом", – пояснив міністр.

Нагадаємо, що 23 серпня у Києві відбудеться  інавгураційний саміт Кримської платформи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: