fbpx
Сьогодні
16:54 15 Бер 2021

Ляшко захворів на коронавірус після вакцинації

English version here

У головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка виявили коронавірус.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Отримав позитивний ПЛР на ковід. Потрапив у той період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований", – написав Ляшко.

Він зазначив, як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням.

"У мене був лише 13 день після щеплення, коли з'явились симптоми, тому зрада відміняється. Але я впевнений, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і незабаром зможу повернутися до роботи", – наголосив Ляшко.

Ляшко захворів на коронавірус

Фото: facebook.com/viktor.liashko

Окремо Ляшко зазначив, що всі вакцини проти COVID-19, у першу чергу розроблені та протестовані на полегшення перебігу хвороби без ускладнень для здоров'я.

Наразі санлікар перебуває на лікарняному до:

1) відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження;

2) відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати взяття матеріалу (при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР) без лабораторного обстеження;

3) відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання, за умови отримання одного негативного результату тестування методом ПЛР.

Зазначимо, Ляшко публічно вакцинувався проти коронавірусу індійською вакциною Covishield 2 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: