fbpx
Сьогодні
09:10 15 Бер 2021

"I can't breathe": Греммі за кращу пісню року присудили композиції про протести у США

Фото Getty Images

Премію Національної академії мистецтва і техніки грамзапису США "Греммі" в номінації "Пісня року" присудили композиції "I Can not Breathe" виконавиці H.E.R. 63-тя церемонія нагородження пройшла без глядачів, одночасно на кількох сценах і в березні, а не 31 січня, як спочатку планувалося.

Про це передає Інтерфакс-Україна.

Назва пісні – слова "Я не можу дихати", які афроамериканець Джордж Флойд зумів вимовити під час жорсткого затримання поліцією 25 травня в Міннеаполісі. Поліцейський застосував до нього силовий прийом. Флойд загинув. Його слова стали одним із гасел масових протестів проти поліцейського насильства і расизму, які відбулись у країні після цього інциденту.

Кращим альбомом року був визнаний "Folklore" Тейлор Свіфт. Вона увійшла в історію "Греммі", як перша співачка, що тричі отримала нагороду в цій номінації. Крім неї, такого успіху домагалися тільки Френк Синатра, Пол Саймон і Стіві Вандер, нагадує BBC News.

Нагороду за краще відео отримав кліп Бейонсе на пісню Brown Skin Girl. Для Бейонсе це 28-а "Греммі", вона стала жінкою-рекордсменом за кількістю цих нагород, обійшовши співачку Елісон Краусс.

Кращим новим виконавцем назвали американську реп-співачку Megan Thee Stallion. Також вона отримала нагороду за кращу реп-пісню Savage (спільна робота з Бейонсе).

Кращим сольним поп-виконавцем став британець Гаррі Стайлс з піснею Watermelon Sugar.

Кращим поп-виконанням дуетом стала пісня Rain On Me Леді Гага і Аріана Гранде.

Кращою рок-композицією визнана Stay High у виконанні Бріттані Говард, а рок-альбомом – The New Abnormal групи The Strokes.

Кращою R&B-композицією стала пісня Better Than Imagined Роберта Гласпера і H.E.R.

Нагороду за кращий саундтрек до фільму присуджено "Джокеру" Тодда Філліпса.

Біллі Айліш отримала "Греммі" за кращу пісню, написану для 25-го фільму про Джеймса Бонда "Не час помирати" (No Time To Die).

Кращою збіркою саундтреків до фільму визнаний "Кролик ДжоДжо" Тайки Вайтіті.

Діджей з Казахстану Іманбек Зейкенов, відомий під псевдонімом Imanbek, завоював "Греммі" за ремікс композиції Roses американського репера SAINt JHN. Для Казахстану це перша номінація і перша перемога на "Греммі".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: