fbpx
Сьогодні
23:11 15 Бер 2021

Дитячий омбудсмен звернувся до МВС через "роман" 13-річного хлопця з 8-річною дівчинкою, поширюваний у соцмережах

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба звернувся до правоохоронних органів через "роман" восьмирічної київської блогерки Мілани Маханець та 13-річного блогера Паші Пай.

Про це він написав у Facebook.

"Два дні тому я отримав повідомлення про "юних блогерів" (хлопчик – 13 років, дівчинка – 8 років), у соціальних мережах яких розміщені фото і відео, які можуть негативно вплинути на психоемоційний розвиток дітей та мати руйнівний вплив на багатомільйонну аудиторію інших дітей. Я одразу звернувся до МВС, Генпрокуратури, кіберполіції, соціальних служб для встановлення фактів та відповідного реагування", – йдеться в повідомленні.

Дитячий омбудсмен звернувся до МВС через

Кулеба вказав, що правоохоронці мають з'ясувати, чи є підстави для притягнення до відповідальності батьків або осіб, які можуть бути причетні до виготовлення контенту.

"Особисто я вважаю неприпустимим та таким, що порушує права дітей, створення такого контенту за участі дітей. Це сексуалізує образ дитини та може призвести до втягнення тисяч дітей до сексуального насильства та експлуатації. Для мене такий контент – аморальний та провокативний", – зазначив омбудсмен.

Напередодні соцмережі сколихнула новина про те, що популярні в Instagram та Likee діти-блогери "завели" роман.

Дитячий омбудсмен звернувся до МВС через

Діти висвітлюють стосунки в соцмережах: знімають спільні відео, показують, як разом сплять та цілуються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: