fbpx
Сьогодні
12:12 15 Бер 2021

Арахамія пропонує у Раді створити ТСК для розслідування "плівок Суркова-Медведчука" і не тільки

Фото: Рубрика

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зареєстрував проєкт постанови про створення у ВР тимчасової слідчої комісії для розслідування можливих протиправних дій представників державної влади та інших осіб, спрямованих на співпрацю з державою-агресором.

Відповідний проєкт постанови №5243 оприлюднено на сайті Верховної Ради.

"Головним завданням Тимчасової слідчої комісії є вивчення та розслідування фактів щодо можливого надання представниками державної влади України та іншими особами державі-агресору допомоги в протиправній діяльності проти України, а також виявлення та попередження загроз суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній економічній чи інформаційній безпеці України", – йдеться у пояснювальній записці.

Метою створення ТСК є "встановлення фактів щодо можливих протиправних дій представників державної влади України, спрямованих на співпрацю з державою-агресором та іншу антиукраїнську діяльність".

Зокрема, у пояснювальній записці зазначається, що в засобах масової інформації опубліковано аудіозаписи, які свідчать про співпрацю представників державної влади України з посадовими особами держави-агресора, зокрема щодо схем постачання електроенергії до анексованого Російською Федерацією Криму, питання обміну військовополоненими на тимчасово окупованому Донбасі, отримання прибутку ціною державних інтересів, прав та свобод громадян України.

Головою комісії пропонується обрати народного депутата від фракції "Слуга народу" Мар'яну Безуглу, а її заступником – депутата від "Опозиційної платформи за життя" Нестора Шуфрича.

Передбачається, що у роботі ТСК братимуть участь 11 народних депутатів.

Наразі до складу комісії пропонують включити народних депутатів Юрія Мисягіна, Віталія Безгіна, Олександра Мережка, Олександра Завітневича, Олексія Жмеренецького, Святослава Юраша, Олену Хоменко (усі – члени фракції "Слуга народу"), Ігоря Гузя (депутатська група "Партія "За майбутнє"), Миколу Люшняка (група "Довіра").

Напередодні Арахамія повідомляв, що фракції "Голос", "Європейська солідарність" не надали своїх представників до складу ТСК.

Проєктом постанови пропонується також визначити термін діяльності Тимчасової слідчої комісії – один рік з дня її утворення.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: