fbpx
Сьогодні
14:44 15 Бер 2021

АМКУ заявив про безпідставність звинувачень на адресу ДТЕК щодо низьких запасів вугілля

Звинувачення від громадських організацій на адресу компанії ДТЕК щодо низьких запасів вугілля на теплових електростанціях безпідставні.

Про це йдеться в повідомленні Антимонопольного комітету, який відмовився розглядати ідентичні заяви від зацікавлених активістів.

«В останні тижні до Антимонопольного комітету надходять звернення «щодо дій групи компаній «ДТЕК»… Заяви, які вже надійшли до АМКУ, не містять інформації та пояснень щодо можливості негативного впливу на права та інтереси заявників, спричинених зменшенням гарантованих запасів вугілля на складах ТЕС та виходом енергогенеруючого обладнання в аварійні ремонти. Відтак, такі заяви органами Комітету не можуть бути розглянуті», – йдеться в повідомленні АМКУ.

У повідомленні відзначено, що всі надіслані заяви ідентичні.

Водночас АМКУ всупереч висновкам НКРЕКП, яка вже оштрафувала генеруючі компанії в недотриманні вимог щодо мінімальних запасів вугілля, вирішив самостійно дослідити причини та наслідки зменшення запасів вугілля на ТЕС в осінньо-зимовий період 2020-2021.

«АМКУ з власної ініціативи розслідує питання, пов'язане із зменшенням гарантованих запасів вугілля на складах ТЕС, і з'ясовує, чи вплинуло це на конкуренцію, задоволення попиту, ціноутворення», – йдеться в повідомленні.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: