fbpx
Сьогодні
10:59 15 Бер 2021

20 шкіл з 5 областей України візьмуть участь у дослідженні якості початкової освіти

20 шкіл з 5 областей України візьмуть участь у дослідженні «Ефективність впровадження діяльнісних та ігрових методів навчання в освітній процес Нової української школи».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Дослідження буде тривати чотири роки, відповідно до положень Меморандуму про взаєморозуміння між МОН України та фондом «The LEGO Foundation» від 20.06.2019 року і буде реалізоване за участю Української асоціації дослідників освіти, Австралійської ради освітніх досліджень та Державної установи «Український інститут розвитку освіти».

Зазачається, що метою дослідження є з'ясування ефективності впровадження діяльнісних та ігрових методів навчання в освітній процес Нової української школи та виявлення їхнього впливу на формування ключових компетентностей учнів початкової школи, зокрема читацької та соціально-емоційної.

Окрім проведення оцінювальних інтерв'ю зі здобувачами початкової освіти, в межах моніторингу передбачене навчання для вчителів початкової школи інтервенційних закладів освіти, що поєднує змішаний формат тренінгів, методичний супровід  та коучингову підтримку педагогів.

У МОН зазначають, що положення Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством науки і освіти України та The LEGO Foundation передбачають впровадження ігрових та діяльнісних методів навчання в закладах дошкільної, загальної середньої, вищої та післядипломної педагогічної освіти з метою досягнення системних та стійких змін в освіті. На сьогодні співпрацею охоплені 300 закладів дошкільної освіти, понад 15 500 початкових шкіл, 14 інститутів післядипломної педагогічної освіти та 23 заклади вищої освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: