fbpx
Сьогодні
12:50 14 Бер 2021

У Данії створили вітроелектричну установку, яку можна перевозити з собою

Данський стартап розробив мобільну вітроелектричну установку вагою 10 кг.

Wind Catcher представила компанія KiteX, передає ЕкоТехніка.

Вітрогенератор компактно складається для транспортування і встановлюється однією людиною приблизно за 15 хвилин. Каркас Wind Catcher збирається зі стрижнів, виготовлених зі скловолокна, переробленого пластику і пінополістиролу. Вітрогенератор фіксується вертикально за допомогою трьох розтяжок з нейлонових ременів, які з'єднують стійку пристрою з вбитими в землю кілками.

Мобільна електроустановка

Готова до роботи 6-метрова вітроелектрична установка має ротор діаметром 4 метри. До пристрою можна безпосередньо підключати різні електроприлади без використання додаткового обладнання як для споживання електрики безпосередньо під час його генерації, так і для накопичення в акумуляторі, який потрібно купувати окремо.

Wind Catcher оптимально підходить для організації автономного електропостачання під час відпочинку на природі, а також при перебоях з електроенергією, наприклад, через стихійні лиха. Завдяки компактності і швидкості монтажу і складання вітрогенератора можна легко змінювати місце його розміщення і прибирати пристрій на час ураганного вітру.

Мобільна електроустановка

При розробці Wind Catcher фахівці надихалися повітряним змієм для кайтсерфінгу і вітряними турбінами повітряного базування.

KiteX пропонує дві версії Wind Catcher. Перша забезпечує вихідну потужність 200 Вт при швидкості вітру 5,5 м/с. Такий вітрогенератор призначений для живлення ноутбуків та іншої електроніки, портативних холодильників, освітлювальних приладів.

Друга, більш потужна модифікація видає 600 Вт при швидкості вітру 7,5 м/с. Цю модель можна використовувати, наприклад, для зарядки акумуляторів електричних велосипедів або для живлення електроінструменту.

Wind Catcher вже доступний для попереднього замовлення у рамках кампанії, запущеної KiteX на Kickstarter. Вартість 200-ватної моделі становить приблизно 1182 долари США, а більш потужної версії – близько 1754 доларів. Поставки портативних вітряків стартап планує почати у кінці 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: