fbpx
Сьогодні
16:20 14 Бер 2021

Корнієнко заявив, що "Слуга народу" невдовзі може поставити питання про виключення Дубінського з партії

Політична партія "Слуга народу" може найближчим часом розглянути питання про виключення народного депутата Олександра Дубинського зі свого складу.

Про це повідомив голова політсили Олександр Корнієнко, передає Інтерфакс-Україна.

"Є всі шанси, що це питання розглянемо найближчим часом. Виключає з партії її голова", – сказав Корнієнко.

Згідно з новою редакцією статуту партії "Слуга народу", її голова може за власною ініціативою або за поданням структурного утворення політсили прийняти рішення про виключення з членів партії. Підставою для такого рішення можуть бути, зокрема, невизнання або невиконання членом партії її програми і статуту, невиконання статутних обов'язків, рішень і розпоряджень вищих керівних органів партії, членство в іншій партії, а також вчинення дій, які дискредитує партію або завдають їй шкоди.

Як пояснив Корнієнко, у випадку з Дубинським приводом для його виключення з "Слуги народу" є порушення статуту "за допомогою проведення" своїх "конференцій і непокору керівним органам партії".

При цьому керівник партії підкреслив, що оскільки 14 березня конференція Київської обласної партійної організації "Слуги народу" вирішила, що Дубинський більше не є її головою, то "всі його подальші дії по скликанню рад і конференцій будуть нелегітимними з точки зору статуту партії і можуть бути оскаржені в суді ".

За словами Корнієнка, конференція Київської обласної партійної організації відбулася відповідно до нового статуту. "Не дивлячись на те, що він ще не зареєстрований в Мін'юсті, він починає діяти з моменту його прийняття на з'їзді. Дубинський визнав дію нового статуту, публічно погодившись з тим, що він є членом національної ради громад", – зазначив він.

Згідно з новим статутом, голова партії може скликати конференцію за погодженням з керівниками політради і нацради громад, що і було зроблено на вимогу членів обласної партійної організації. За словами Корнієнка, на конференцію зібралися 15 з 25-ти осіб, закріплених за Київським обласним центром, був кворум, тому конференція легітимна.

Разом з тим, голова партії "Слуга народу" уточнив, що протягом 10 днів новий статут буде відправлений на реєстрацію, але за реєстрами в цей період головою Київської обласної організації залишається Дубинський.

"Ми сподіваємося, що він не буде здійснювати протиправних дій. З точки зору вищих керівних органів партії для нас єдиним керівником Київської обласної є Андрій Мотовиловець і з ним буде налагоджуватися взаємодія", – додав Корнієнко.

Нагадаємо, на конференції Київської обласної організації партії "Слуга народу" замість Дубінського головою обрали Андрія Мотовиловця.

Сам Дубінський називає конференцію фальшивою та не визнає власного усунення.

Учора в обласні організації висловили обурення щодо входження Олександра Дубінського до складу Національної ради громад.

Також нагадаємо, що Олександра Дубінського, який перебуває під американськими санкціями, призначили до новоствореної Національної ради громад.

Раніше Дубінського виключили з лав фракції "Слуга народу".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: