fbpx
Сьогодні
Урбан 20:53 13 Бер 2021

У Гамбурзі встановили незвичайну урну для сигаретних недопалків: що вона вміє

У Гамбурзі встановили незвичайні урни для сигаретних недопалків. Вони розташовані на вулицях Moenckebergstrasse і Spitalerstrasse.

Про це пише DW.

У Гамбурзі повз таких урн не повинні проходити курці. Їм пропонують позбавлятися від недопалків без шкоди природі та власному гаманцю. За кинуті на вулиці недопалки в цьому німецькому місті щорічно виписується близько 13 тисяч штрафів – по 55 євро за штуку.

Боротьба за чистоту вулиць

Як видно, курці можуть одночасно взяти участь в голосуванні з того чи іншого питання. Наразі – вирішити "Чи є Ельбська філармонія найкрасивішим символом Гамбурга?". Очевидно, що в голосуванні ця міська пам'ятка безнадійно програє. Чи є можливості для маніпуляцій? Звісно! Кожен бажаючий може підняти викинутий кимось недопалок і вкинути в урну. Збирати недопалки, звичайно, краще в захисних рукавичках, причому не тільки під час пандемії коронавірусної інфекції.

Сигаретні недопалки та екологія

Щорічно по всьому світу на вулиці та під ноги викидаються трильйони сигаретних недопалків. У попільнички та сміттєві баки, згідно з оцінками експертів, потрапляє лише 20 відсотків такого сміття. Вони завдають шкоди навколишньому середовищу і засмічують міста. На розкладання синтетичних фільтрів потрібно від 10 до 15 років. Всього лише один викинутий недопалок, варто тільки пройти дощу, забруднює до 60 літрів грунтових вод.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: