fbpx
Сьогодні
18:26 13 Бер 2021

Кравчук заявив, що Росія не хоче миру

Фото: ukrinform.ua

Росія вивчає новий мирний план щодо Донбасу, запропонований Україною, Францією і Німеччиною, хоча публічно продовжує заперечувати існування цього плану.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

За його словами, переговори в нормандському і мінському форматі сьогодні зайшли в глухий кут.

"Починаючи з вересня минулого року жодне питання не вирішене, а навпаки, навіть ті питання, які були порушені, не вирішені, за якими вже були домовленості. Вони заблоковані під виглядом нових пропозицій, механізмів, а насправді це лише відволікання від головного питання – врегулювання ситуації на Донбасі", – заявив Кравчук.

Він зазначив, що Росія як і раніше не хоче миру на Донбасі, а "її підопічні, ОРДЛО, роблять все, що від них вимагає Кремль".

"Виходячи з цього, і це нормально, Україна, Німеччина і Франція ініціювали новий план дій, тому що потрібно дати не тільки нові ідеї, а й аналіз, пропозиції для того, щоб вийти з цього глухого кута. Цей план дій знаходиться на вивченні в Росії, Росія мовчить і іноді подає сигнали, що вона плану не бачила. Але він є", – сказав Кравчук.

Коментуючи можливість залучення США до переговорів "нормандської четвірки", перший президент України відзначив:

"Росія може заблокувати залучення США до переговорів, але тоді питання: а які підстави у Росії? Вона ж не може просто сказати, що не хоче, а повинна дати аргументи. Але я переконаний, що США повинні брати участь у цьому питанні, тому що конфлікт на Донбасі – це не тільки українське і європейське питання, це питання можливого широкомасштабного конфлікту, якщо Росія не зупиниться у своїх апетитах".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: