fbpx
Сьогодні
18:43 12 Бер 2021

Ткаченко прокоментував відкриття покерного клубу в Будинку профспілок

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликає до публічної дискусії у зв'язку з відкриттям клубу спортивного покеру в Будинку профспілок.

Свій заклик він розмістив у власному Telegram-каналі у п'ятницю.

"Оскільки керівництво Федерації профспілок, на балансі якого перебуває Будинок профспілок, не реагує ані на звернення, а ні на запити Міністерства культури та інформаційної політики, хочу заявити про свою позицію щодо початку роботи клубу спортивного покеру. Вважаю неправильним відкриття розважального закладу будь-якого напряму в місці, де сталися трагічні події Революції гідності. Натомість варто було б додатково підтримати Музей Революції гідності, який частково діє в цьому місці пам'яті та виконує свою важливу суспільну місію з утвердження цінностей громадянського суспільства та боротьби українців за свої права", – написав Ткаченко.

Міністр висловив здивування у зв'язку з тим, що досі не було оцінки відкриття клубу в Будинку профспілок з боку мера Києва Віталія Кличка.

"Звісно, я знаю, що КМДА, як і Міністерство культури та інформполітики, не має юридичного впливу на профспілки України. І це цілком логічно, оскільки профспілки апріорі мають бути незалежними у своїй діяльності. Але незалежність – не є вседозволеність. Незалежність – це відповідальність. Зокрема, відповідальність за збереження історії того, якими жертвами вона здобувалася та відстоювалася", – додав він.

Ткаченко закликав громадськість, журналістів, юристів, правоохоронні органи, Київміськадміністрацію відреагувати на "це неоднозначне рішення".

"Пропоную зробити обговорення цього питання відкритим. Провести зустріч за участю керівництва Федерації профспілок України, адвокатів та членів сімей Небесної сотні, Мінкультури, КМДА, громадськості, журналістів та всіх небайдужих патріотів України", – заявив міністр.

Нагадаємо, з 11 березня у Будинку профспілок розпочалися тестові турніри з спортивного покеру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: