Шахтарські профспілки протестують проти плану ДТЕК закрити низку шахт на Донбасі

Шахтарські профспілки висловлюють рішучий протест проти планованого закриття шахт західного Донбасу.

Про це повідомили лідери шахтарських профспілок Сергій Юнак і Юрій Криворучко в ході онлайн-зустрічі з керівництвом Бізнес-блоку «Вугілля» ТОВ "ДТЕК Енерго".

"Якщо шахта ім. Героїв космосу, відповідно до стратегії, буде працювати до 2053-го, "Павлоградська" – до 2032-го, "Тернівська" – до 2029-го, "Західно-Донбаська" – до 2063-го, "Самарська" – до 2035 -го, "Дніпровська" – до 2047 року, то з "Ювілейною" і "Степовою"  справи йдуть набагато гірше – їх відповідно до поданої стратегією планують закрити вже в найближчі роки. В результаті жителі шахтарського Першотравенська залишаться без роботи, а сам Першотравенськ перетвориться на місто-привид",  – зазначили представники профспілок.

Під час першого засідання робочої комісії мова йшла про шахту "Ювілейна" – найближчого "претендента" на закриття.

Як зазначив представник теркому профспілки Василь Яворський, від роботи цієї шахти багато в чому залежить доля Першотравенська в цілому, і профспілка не згодна з доводами адміністрації про економічну недоцільність її подальшої експлуатації.

"Підрахунки дають всі підстави для продовження роботи шахти "Ювілейна" до 2035 року. Дніпропетровська територіальна організація Профспілки буде і надалі відстоювати цю позицію", – наголошується в повідомленні.

Профспілка також звернулася до шахтарів, працівників шахтоуправлінь та філій, жителів шахтарських міст із закликом підтримати цю позицію і не допустити закриття шахт, які забезпечують стабільною роботою західного Донбасу.

ОНОВЛЕНО. Після публікації "Рубрика" отримала позицію компанії ДТЕК:

Шахти об'єднання ДТЕК Павлоградвугілля, як і будь-які інші вугледобувні підприємства, мають свій обмежений термін роботи через вироблення свого ресурсу.

До 2030 року планується видобути понад 140 млн тонн вугілля. У 2030 році видобуток буде вестися на 6 з 10 шахт. Через закінчення відпрацювання придатних для ефективного видобутку вугілля запасів, вже в цьому році завершиться робота шахт Благодатна і Сташкова. Після, в 2024-2025 роках – шахти Степова і Ювілейна. Частину запасів шахти Ювілейна недоцільно відпрацьовувати в зв'язку з погіршенням гірничо-геологічних умов, зокрема, збільшення вмісту газу у вугіллі, що призводить до суттєвого зростання ризиків для життя і здоров'я шахтарів.

Компанія ДТЕК знаходиться в постійному діалозі з профспілковими організаціями, в тому числі створені спільні робочі групи і зі стратегії роботи шахт, і зі стратегії розвитку регіону зі зниженням залежності від вугільної галузі. ДТЕК відкрито говорить про свої плани і, як один з показників, вчора про стратегію розвитку ДТЕК Павлоградвугілля компанія розповіла широкій громадськості на прес-конференції директора Павлоградвугілля Сергія Вороніна.

Як відповідальний працедавець і надійний партнер суспільства, ми в першу чергу думаємо про наших шахтарів і регіон, де працюємо. Всім співробітникам підприємств, які закриваються, ми пропонуємо нові робочі місця на інших наших шахтах, всі будуть працевлаштовані. Компанія виконає всі вимоги з екології, економіки та інших питань.

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: на фронті впродовж доби було зафіксовано 87 бойових зіткнень

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Британська розвідка: в Україні на боці росії воюють близько 9000 чеченців

На сьогодні в чеченських підрозділах, які воюють в Україні на боці російської федерації, служать близько… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

На Донеччині війська рф скинули авіабомбу на житловий район Костянтинівки: поранено четверо людей

У понеділок, 6 травня, окупаційні війська здійснили авіаційний обстріл Костянтинівки, що в Донецькій області. В… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Україна виготовляє власні артснаряди, проте буде розраховувати на допомогу партнерів й надалі, – Камишін

Україна сама виробляє артилерійські боєприпаси. Однак Київ через величезні потреби Сил оборони розраховує на постачання… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Після заяви Кемерона в рф істерика: погрожують ударами “по об’єктах Британії поза Україною”

Влада російської федерації рознервувалась після того, як глава МЗС Британії Девід Кемерон заявив, що його… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Єврокомісія представила 14-й пакет санкцій проти росії: що до нього увійшло

Європейська комісія направила членам Євросоюзу проєкт 14-го пакета санкцій проти російської федерації, до якого увійдуть,… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.