fbpx
Сьогодні
12:45 12 Бер 2021

Рада планує наступного тижня ухвалити два законопроєкти щодо земельної реформи

Фото: СН

Верховна Рада на наступному пленарному тижні має намір ухвалити законопроєкти щодо передачі земель у громади та щодо продажу землі через електронні аукціони.

Про це повідомив журналістам голова партії "Слуга народу", перший заступник керівника її парламентської фракції Олександр Корнієнко в кулуарах форуму для голів ОТГ "Ефективні бюджети", передає Укрінформ.

"Це законопроєкти, на них вже вся країна чекає, про передачу земель у громади так званий – 2194 ("Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин" – ред.), і про земельні аукціони через "Прозорро" – 2195 ("Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони" – ред.).

Це, фактично, майже завершення земельної реформи, яку ми розпочали рік тому і успішно проголосували її головну частину, розблокування взагалі можливості продажу сільськогосподарської землі", – сказав Корнієнко.

Виступаючи на форумі, він уточнив, що ці законопроєкти парламент має намір ухвалити на наступному пленарному тижні – з 16 по 19 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: