fbpx
Сьогодні
10:03 12 Бер 2021

МОЗ Канади запевнило, що переваги вакцина AstraZeneca перевищують її ризики

Міністерство охорони здоров'я Канади заявило населенню, що застосування вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca безпечно.

Про це повідомляє  Інтерфакс-Україна.

МОЗ зробив цю заяву після того, як Данія і Норвегія тимчасово призупинили її використання на тлі повідомлень про те, що у деяких вакцинованих цим препаратом утворилися тромби.

"Міністерство охорони здоров'я Канади поінформоване про повідомлення щодо небажаних явищ в Європі після імунізації вакциною від COVID-19 AstraZeneca, і хотіло б запевнити канадців у тому, що переваги вакцини, як і раніше, переважують її ризики", – йдеться в заяві міністерства.

Напередодні Європейське агентство лікарських засобів (EMA) також повідомило, що вакцинація препаратом AstraZeneca не підвищує ризику виникнення тромбів, застосування вакцини можна продовжувати.

"Наразі немає ознак того, що вакцинація викликала стан, не включений до списку побічних ефектів цієї вакцини. Позиція комітету EMA з питань безпеки (…) полягає в тому, що користь вакцини продовжує переважувати її ризики, і вакцину можна продовжувати використовувати , поки триває розслідування за фактами тромбоемболії", – йдеться в заяві EMA.

"EMA відомо, що органи охорони здоров'я Данії призупинили кампанію вакцинації від COVID-19 препаратом AstraZeneca. Таке рішення було прийнято як запобіжний захід, поки триває повне розслідування щодо виникнення тромбів у людей, які отримали вакцину, зокрема в Данії, де людина померла", – йдеться в прес-релізі агентства.

У документі наголошується, що комітет EMA за оцінкою фармакологічних ризиків (PRAC) вивчає всі випадки тромбоемболії, а також інших ускладнень, пов'язаних із тромбозами, про які повідомлялося після проходження вакцинації препаратом AstraZeneca.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: