fbpx
Сьогодні
19:19 12 Бер 2021

Княгиня Ольга потрапила у список найвизначніших жінок в історії, однак не обійшлося без скандалу

Всесвітній економічний форум відніс рівноапостольну княгиню Ольгу у список найвидатніших жінок в історії людства, однак видалив зі статті через "конфлікт історичних даних".

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Перелік найвизначніших жінок в історії був оприлюднений на сайті ВЕФ з нагоди 8 березня. У ньому київська княгиня, рівноапостольна свята Ольга, яка правила Київською Руссю у середині Х століття, була названа "прародителькою сучасної Росії".

П'ятий президент України Петро Порошенко звернувся до команди Всесвітнього економічного форуму з проханням виправити помилки в описі однієї з найвідоміших жінок в українській історії.

Він наголосив, що княгиня Ольга справді була видатним правителем, підкорила бунтівні племена, здійснила першу державну реформу та заклала міцні дипломатичні зв'язки із Західною Європою, проте бути прародителькою сучасної Росії вона не могла, оскільки "Московське Князівство було засноване лише через понад 300 років після її смерті".

"Прошу команду World Economic Forum негайно виправити помилки у описі однієї з найвідоміших жінок в Українській історії та ретельніше перевіряти свої джерела", – зазначив експрезидент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: