fbpx
Сьогодні
12:00 12 Бер 2021

Громада Києва вимагає передати їй Гостинний двір, - заступник Кличка

Гостинний двір перебуває в аварійному стані, саме тому громада вимагає передати  його до комунальної власності з метою порятунку та реставрації пам'ятки.

Про це заступник мера, секретар Київської міськради Володимир Бондаренко заявив у прямому ефірі проєкту «Погоджувальна рада» на телеканалі «Київ».

 За його словами, на сьогодні Київська міська рада єдина має концепцію розвитку публічного простору на Контрактовій площі, куди входить, зокрема, Гостинний двір.

 «Коли громада Києва стала на захист цієї пам'ятки і розпочала процес повернення її до комунальної власності, у жодних структур не виникало питань, чому обрано саме цей шлях. Бо місто чітко розуміло, яким чином і як буде рятувати та використовувати Гостинний двір. Більше того, наше бачення закріплене рішенням Київради, де чітко зазначено, що Гостинний двір буде використовуватись виключно як частина цього публічного простору.

Профільне ж Міністерство досі не представило реальну концепцію та, крім нічим не підкріплених заяв у соцмережах, нічого не зробило. Я нагадаю, що саме зі згоди Міністерства культури раніше Гостинний двір втратив статус пам'ятки та був відданий інвестору», – наголосив Бондаренко.

Він додав, що всі необхідні процедури та погодження місто отримало, і залишається зробити останній крок – передати Гостинний двір у комунальну власність.

Нагадаємо, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до прем'єра Шмигаля про передачу Гостинного Двору на баланс Мінкульту.

Натомість Кличко звернувся до Шмигаля, аби уряд невідкладно ухвалив рішення про передачу Гостинного двору громаді столиці.

Пізніше міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що КМДА досі не підписали звернення Фонду держмайна щодо передачі Гостиного Двору в управління Мінкульта.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: