fbpx
Сьогодні
11:43 12 Бер 2021

Голова і один з членів ВРП пішли у відставку з посад суддів

Вища рада правосуддя 11 березня розглянула матеріали щодо звільнення суддів Андрія Овсієнка та Володимира Говорухи з посад у зв'язку з поданням заяв про відставку.

Вища рада правосуддя ухвалила рішення звільнити у відставку:

Овсієнка Андрія Анатолійовича – з посади судді Волинського апеляційного суду;

Говоруху Володимира Івановича – з посади судді Київського апеляційного суду.

У ВРП зазначають, що згідно з законодавством України звільнення Андрія Овсієнка та Володимира Говорухи з посади судді у відставку не припиняє їхніх повноважень як членів Вищої ради правосуддя.

Довідка
Андрій Овсієнко був призначений на посаду судді Турійського районного суду Волинської області у 2005 році Указом Президента України, з 2011 року він працював суддею апеляційного суду Волинської області. У 2019 році був переведений до Волинського апеляційного суду.

Членом ВРП Андрія Овсієнка обрано XIV позачерговим з'їздом суддів України 15 березня 2017 року строком на чотири роки. У вересні 2019 року його обрали Головою Вищої ради правосуддя.

Володимир Говоруха обраний членом Вищої ради правосуддя XV черговим з'їздом суддів України 6 березня 2018 року строком на чотири роки. З квітня по вересень 2019 року він був головою Вищої ради правосуддя.

Із 1985 року був у розпорядженні голови військового трибуналу Самаркандського гарнізону. З того часу і дотепер перебував на суддівських посадах та має понад 35 років стажу роботи. Зокрема, з 2011 року по вересень 2018 року обіймав посаду судді апеляційного суду Київської області, з 28 вересня 2018 року − суддя Київського апеляційного суду.

Нагадаємо, що 9 березня зранку кияни вийшли на протест проти з'їзду суддів, де мали призначити нових членів ВРП. Однак це не завадило суддям обрати трьох нових членів ВРП – суддю Хмельницького апеляційного суду Сергія Болотіна, суддю Київського апеляційного суду Віталія Саліхова та суддю Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Валерія Сухового. 10 березня з'їзд суддів України обрав четвертого члена ВРП – Інну Плахтій.

Також стало відомо, кого з'їзд суддів обрав до оновленої Ради суддів Уккраїни.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: