fbpx
Сьогодні
10:00 11 Бер 2021

З 1 липня програму реімбурсації інсуліну передадуть Національній службі здоров'я: що зміниться

З 1 липня держава планує передати програму реімбурсації до Національної служби здоров'я України.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у Фейсбуці за підсумками онлайн–форуму "Реімбурсація 2021".

"НСЗУ укладе договори з аптечними закладами та почне компенсувати вартість препаратів. Також важливо, що процес реімбурсації інсулінів буде відбуватися через Електронну систему охорони здоров'я, що забезпечить прозорість усіх даних", – розповів нардеп.

Зазначимо, що програма реімбурсації інсуліну фінансується з місцевих бюджетів, куди держава направляє субвенції з держбюджету. Наприклад, у 2019 році місцеві бюджети отримали субвенцію у розмірі 841 млн грн, у 2020 році – майже 862 млн грн.

Однак Радуцький відзначив, що цих коштів не вистачає на те, щоб повністю забезпечити потреби у ліках хворих на цукровий діабет. За орієнтовними розрахунками, обсяг такого дофінансування щорічно складав близько 400 млн. грн.

Натомість цього року, запевнив Радуцький, завдяки тому, що буде передано програму реімбурсації до НСЗУ, ця проблема буде вирішена, і тягар з місцевих бюджетів буде знято.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: