fbpx
Сьогодні
22:49 11 Бер 2021

В Україні захворюваність на COVID-19 зростає на 20% за тиждень, - KSE

Фото Reuters

Захворюваність на COVID-19 в Україні продовжує зростати на 20% за тиждень.

Такі дані навів керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганиченко під час пресбрифінгу в Києві у четвер, пише Інтерфакс-Україна.

"Захворюваність в Україні продовжує зростати з такими самими темпами, приблизно на 20% за тиждень. Зростають також госпіталізації. При цьому госпіталізують на третину більше пацієнтів, ніж виписують. Україна вийшла на 50% завантаженості реанімаційних ліжок, завантаженість ліжок із киснем також суттєво зростає і вже досягла 35-40%", – сказав Юрій Ганиченко.

За словами експерта, найбільш напружена ситуація, як і раніше, залишається в шести областях – Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській, Вінницькій, Житомирській та Миколаївській.

"У Вінницькій і Миколаївській області необхідно якнайшвидше на місцевому рівні впроваджувати посилені карантинні обмеження. У Київській і Львівській областях один із найнижчих показників охоплення тестуванням і один із найгірших коефіцієнтів виявлення випадків, тобто втрачається контроль над поширенням захворюваності. Ми рекомендуємо збільшити кількість тестувань на 50%", – додав Ганиченко, зазначивши, що невелике зростання захворюваності спостерігається у всіх регіонах, а найбільш сприятлива ситуація в Кіровоградській і Херсонській областях.

У KSE зазначають, що Україна залишається у п'ятірці країн Європи із найбільш критичною ситуацією через низьке виявлення випадків COVID-19. Коефіцієнт виявлення в Україні становить 15% при рекомендованому ВООЗ 5%, отже, Україні необхідно нарощувати рівень тестування щонайменше втричі.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: