fbpx
Сьогодні
09:10 11 Бер 2021

Дівчинку у чернівецькому дитсадку не привітали з 8 березня, бо її батьки не здали гроші, в підсумку вона отримала подарунок від Зеленського

фото з фейсбуку Сергія Осачука

В одному з дитсадків Чернівців дитину не привітали з 8 березня, бо її батьки не здали на це гроші. Батько дитини звинуватив батьківський комітет у поборах і булінгу, а дівчинка згодом отримала подарунок від президента Володимира Зеленського.

Як пише місцеве видання АСС, батько дитини Ігор Лесько поширив у соцмережах фотографію, де в дитсадку №42 «Перлинка» дівчатка граються подарованими на 8 березня іграшками, а його дочка сидить окремо за столом. Чоловік каже, що так його дитину демонстративно покарали, бо він не здав гроші на подарунок.

«Можна було вивести її з групи, подзвонити й сказати "заберіть дитину раніше" або ще якось розв'язати цю ситуацію педагогічно. А вони привітали при всіх, а моя дитина сиділа й плакала», — розповів Ігор Лесько.

дівчинка без подарунка в дитсадку

Поширене Ігорем Леськом фото його дитини в дитсадку. Фото: Горный Уарабей/Facebook

Згодом у коментарях батько подякував усім за розголос цього конфлікту й видалив пост зі своєї сторінки.

«Мені телефонували з департаменту (ймовірно, департаменту освіти міськради — ред.) і сказали, що всі "винні покарані". На жаль, винною зробили виховательку, хоча вона — лише вершина айсберга. Основна відповідальність лежить на батьках із їхнім совковим мисленням», — написав він.

Чому саме чоловік видалив пост, незрозуміло, ми звернулися до нього по коментар.

Водночас він опублікував новий, у якому поширив повідомлення голови Чернівецької облдержадміністрації Сергія Осачука про цей інцидент. Підписав його так: «Ніхто не посміє образити мою дівчинку».

Голова ОДА відреагував на цей інцидент 10 березня. Він запросив п'ятирічну Маргариту та її батька до себе в офіс і вручив їй подарунок від президента.

«Коли через черствість дорослих п'ятирічній Маргариті в садочку не дісталося на свято рівноправ'я жінок подарунка, це випадок для оцінки чернівецьких міських керівників», — написав Осачук.

Коли через черствість дорослих п'ятирічній Маргариті у садочку не дісталося на свято рівноправ'я жінок подарунка, це…

Posted by Сергій Осачук on Wednesday, March 10, 2021

В управлінні освіти Чернівецької міськради розповіли BBC, що виховательці оголосили догану за порушення педагогічної етики, а також адміністрація дитсадка створила комісію, яка вивчає, чи справді був булінг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: