fbpx
Сьогодні
19:44 11 Бер 2021

Резніков розповів про ймовірність повномасштабного російського вторгнення на сьогодні

Фото: ukrinform.ua

Росія не розпочне повномасштабного вторгнення в Україну навіть попри санкції проти кума Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Як заявив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков у інтерв'ю Obozrevatel, Росія економічно не готова до наступу.

Резніков наголосив, що за 7 років війни Збройні сили України відродилися з нуля. У військових – серйозний ідеологічно-патріотичний настрій.

"У нас через війну з 2014-го року пройшло півмільйона солдат, які зараз мають справжній військовий досвід. Вони знають, як пахне порох, що таке кров і втрата товариша на полі бою", – сказав міністр.

Він додав: "Це 500 тисяч мобілізаційного потенціалу України. Плюс офіційно – 250 тисяч склад ЗСУ і ще 50 тисяч бійців Нацгвардії. Я вже не кажу про інших патріотично налаштованих українців".

Вся армія Росії, за словами Резнікова, становить півтора мільйона. Однак населення в них набагато більше, як і території. Тому Кремль не може привести всіх військових на кордон з Україною і під своїми прапорами вдертися у країну.

Політик наголосив, що навіть, якщо Росія піде на відкритий наступ, то нічого з цього не отримає.

"Українська нація готова тотально захищати свою землю. Кожен зі зброєю в руках буде захищати свій будинок і вулицю. Навіть, якщо вони кудись і проскочать танковим ударом, що далі? Який військовий контингент буде стримувати цю територію?" – сказав Резніков.

Він пояснив, що набрати місцевих поплічників "типу Пушиліна чи Захарченка" буде неможливо, бо цей потенціал вже використаний.

"Кремль офіційно підтверджує, що окупована територія Донбасу – це Україна і вони не втручаються у наші внутрішні справи. Тому відкрите вторгнення на нашу територію офіційно означатиме початок відкритої війни. Як би не хотіла інтелігентна і толерантна Європа звертатися до росіян, їй доведеться не просто посилювати санкції, а схвалювати серйозні рішення", – заявив міністр.

Він додав, що санкції проти Віктора Медведчука не призведуть до повномасштабного вторгнення Росії: "Як вони це публічно пояснять? Це Україна за Медведчука?".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: