fbpx
Сьогодні
21:25 11 Бер 2021

Палата представників Конгресу погодила 2 трильйони антикризової допомоги Байдена

Палата представників Конгресу США підтримала антикризовий пакет у 1,9 трильйона доларів – очікується, що президент Штатів Джо Байден підпише його у п'ятницю, 12 березня.

Про це пише "Економічна правда".

Палата представників підтримала найбільший в історії США пакет допомоги економіці, 220 проти 211 голосів – майже за партійним поділом Палати.

Прессекретарка Білого дому Джен Псакі пізніше повідомила, що пакет може бути підписаний Байденом вже 12 березня.

Пакет передбачає 400 мільярдів доларів для виплат платникам податків по 1 400 доларів, 350 мільярдів доларів на допомогу державним та місцевим органам влади та збільшення фінансування розподілу вакцин. Аналітики очікують, що заходи призведуть до надшвидкого відновлення економіки Штатів.

Республіканці з діями демократів, що розробили двотрильйонний пакет допомоги, не згодні. На їхню думку, такі заходи коштуватимуть надто багато для держави та не матимуть змісту. Вони також вважають, що найбільша фаза кризи минула й економіка вже знаходиться на шляху до відновлення.

Водночас, зазначають у Reuters, за президентства Трампа республіканці підтримували ідею коронавірусної допомоги населенню, та за дещо інших пріоритетів фінансування.

Значне стимулювання витрат розглядається як головний фактор відновлення економіки – у поєднанні зі швидкими темпами щеплень проти COVID-19 та уповільненням рівня зараження.

У США від коронавірусу вже померли 529 тисяч людей. Це – найвищий показник смертності від коронавірусу серед країн світу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: