fbpx
Сьогодні
12:14 11 Бер 2021

НАЗК презентувало оновлений реєстр корупціонерів, який містить низку покращень

Фото: НАЗК

Презентація оновленого Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення відбулась сьогодні, 11 березня.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

"59 % громадян вважають, що ведення реєстру корумпованих чиновників є одним із найважливіших заходів запобігання корупції. Завдяки оновленням Реєстр корупціонерів нарешті відповідатиме запиту суспільства. Громадяни зможуть побачити, скільки корупціонерів реально отримують вироки за корупцію", — зазначив Голова НАЗК Олександр Новіков.

За його словами, основні оновлення реєстру це:

  • Покращений пошук (знайти відомості про людину чи компанію в Реєстрі корупціонерів стане значно легше завдяки спеціальним фільтрам);
  • Зручна робота з даними та інтерактивна мапа порушень (у Реєстрі доступна карта порушень, яка відображатиме скільки осіб притягнуто до відповідальності за корупцію в кожній окремій області);
  • Інтеграція з іншими електронними сервісами завдяки API (оновлений Реєстр має модуль інтеграції із системою державних електронних закупівель Prozorro та Єдиним державним веб-порталом відкритих даних. Найактуальніша інформація з Реєстру буде оновлюватися автоматично й не залежатиме від людського фактору).

Керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Сергій Деркач зауважив, що оновлення також передбачає отримання спеціальних онлайн-довідок про те, чи є дані про фізичну або юридичну особу в Реєстрі корупціонерів.

«Перевірити справжність довідки можна буде за допомогою QR-коду з унікальною інформацією або ввівши номер цієї довідки в Реєстрі. Це значно зекономить час для посадовців, підприємців та громадян, яким ці дані будуть потрібні для участі чи проведення державної закупівлі», — додав Сергій Деркач.

У НАЗК зазначають, що оновлення стали можливими за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS», у межах підтримки розвитку сфери відкритих даних в Україні.

Нагадаємо, 10 березня НАПКА закривало доступ до Реєстру корупціонерів для проведення оновлень.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: