fbpx
Сьогодні
20:06 11 Бер 2021

Мета Росії - знищення України як держави, - Резніков

Міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков зауважив, що головна мета Росії – зробити крок до знищення української державності. 

Про це він розповів у інтерв'ю Obozrevatel.

Резніков зауважує, що попри ескалацію конфлікту на Донбасі цілі Росії залишаються одні й ті ж.

"З одного боку, хоче розповісти світу, що вони так звані посередники, а не сторона міжнародного збройного конфлікту, а Україна має вести прямий діалог з окупаційними режимами. Друге, вони піднімають ставки, розуміючи, що для нас є важливим життя кожної людини, щоб ми злякалися і пішли їм на поступки", – зауважує Резніков.

За словами міністра, Росія хоче відновитися в кордонах колишньої Російської імперії коштом України.

"Їхня мета – зробити крок до знищення України як держави, бо вони хочуть панувати в кордонах колишньої Російської імперії. І як проміжковий варіант – федералізація України, а далі розкол та поглинання країни, як це робилося трохи більше ніж сто років тому – у 1918 році", – зауважує Резніков.

Водночас Резніков вважає, що Росія не бажає приєднувати окуповані регіони до свого складу.

"Я не вірю, що Росія наважиться приєднати окуповані території Донбасу до себе. Як мінімум, суто прагматично, їм не вигідно. Вони вже потерпають від цієї окупації самі, бо у Росії і своя економічна ситуація дуже складна. Взяти собі на плечі ще декілька мільйонів населення, непрацездатних людей, які не генерують податки? У них і так мінус, а самі ОРДЛО їм вже обходяться у мільярди доларів на рік", – підкреслив міністр.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: