fbpx
Сьогодні
12:21 10 Бер 2021

Завдяки контролю над закупівлями Укрзалізниця за два місяці зберегла 240 млн грн

Завдяки посиленню контролю у сфері закупівель товарів і послуг для потреб залізничної галузі, за січень-лютий цього року Укрзалізниця (УЗ) запобігла 240 млн грн збитків.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Співробітники офісу з безпеки компанії, зокрема, виявили та запобігли необґрунтованому завищенню цін на одному з найбільш пріоритетних напрямків закупівель, що дало змогу УЗ заощадити майже 40 млн грн.

Крім того, під час перевірок виявлено діяльність двох організованих злочинних груп, які системно розкрадали дизельне пальне. Загалом було виявлено розкрадання 280 тонн пального на суму близько 5 млн грн.

"Матеріали низки проведених перевірок залізничники направили до правоохоронних органів, п'ять з яких – для початку досудового розслідування за ознаками складу злочинів, передбачених ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), санкції цих статей передбачають позбавлення волі терміном 12 років", – уточнюється в повідомленні.

Окрім цього, під час перевірок співробітники офісу безпеки та воєнізованої охорони УЗ виявили 83 факти розкрадання вантажів і затримали 228 громадян, причетних до таких правопорушень.

"Для запобігання таким злочинам у компанії прийнято рішення посилити контроль на найбільш криміногенних ділянках залізничної інфраструктури із застосуванням новітніх технічних заходів, зокрема безпілотних літальних апаратів. Сприятиме цьому й чітка взаємодія з представниками логістичних компаній та територіальними правоохоронними органами", – підсумували в компанії.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: