fbpx
Сьогодні
13:58 10 Бер 2021

"В Україні з'явився шанс на прорив": Мінцифри почало розробку стратегії ринку віртуальних активів

Міністерство цифрової трансформації разом із представниками інших відомств та бізнесу розпочали розробку стратегії розвитку ринку віртуальних активів в Україні.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

У Мінцифри зазначили, що 9 березня відбулася перша зустріч учасників форсайту, на якій прокласифікували тренди, що впливають на майбутнє ринку віртуальних активів, та виокремили низку ймовірних сценаріїв його розвитку. В результаті колективної роботи буде сформовано дорожню карту розвитку нової індустрії.

«Одна з головних цілей нашого міністерства — створити в Україні найсприятливіше середовище для розвитку ринку віртуальних активів. Для цього в першу чергу нам необхідна дорожня карта розвитку нової індустрії та спільнота, яка допоможе втілити амбітні плани в реальність. Форсайт сформує спільноту тих, хто наблизить майбутнє бажаного розвитку сфери віртуальних активів в Україні. Попереду чимало роботи, адже протягом наступних двох місяців маємо визначитись зі спільним баченням стратегії розвитку ринку», – повідомив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Форсайт – це новітня методологія активного дослідження майбутнього. У заході взяли участь близько 70 представників різних відомств та бізнесу. Це лише перший крок до формування дорожньої карти довгострокового розвитку індустрії віртуальних активів в Україні. Учасники форсайту працюватимуть над концептом розвитком сфери інноваційної діяльності на період до 2031 року.

Захід відбувся за підтримки Посольства Швейцарії в Україні та української криптобіржі Kuna.io.

Також CEO компанії Kuna.io Семен Каплоушенко сказав, що Мінцифрі вдалося зібрати спільноту з представників бізнесу, екосистеми та держави:

«В України з'явився шанс здійснити прорив для розвитку легального ринку віртуальних активів. Адже наша спільна мета — щоб Україна як окрема юрисдикція стала зразком найкращих міжнародних практик для розвитку сфери віртуальних активів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: