fbpx
Сьогодні
12:40 10 Бер 2021

В ОП розповіли, що на програму "Велика реставрація" виділили рекордні 2 млрд грн

Заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко заявив про відкриття нової програми в рамках "Великого будівництва" під назвою "Велика реставрація", на яку держава виділила 2 млрд грн.

Про це він заявив під час виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм" у середу в Києві.

"Президент прийняв рішення про відкриття нової програми в рамках "Великого будівництва", яка називається "Велика реставрація". Це програма відновлення і реставрації об'єктів культурної спадщини – театрів, замків, музеїв, фортець тощо. На програму "Велика реставрація" виділено рекордну суму в історії України – 2 млрд грн".

Головною метою "Великої реставрації" заступник глави ОП назвав збереження культурної спадщини, наголосивши, що "це важливо і для держави, і особисто для президента".

Він також зазначив, що на початку минулого року в Офісі президента "замислювалися над тим, що в країні багато об'єктів, які продовжують руйнуватися". Таких об'єктів культурної спадщини з'являлося "дедалі більше, саме тому було прийнято таке рішення про їхню реставрацію".

"Ми не відновлюємо такі об'єкти, щоб вони стояли порожні, – ми будуємо до них дороги, заводимо туди новий менеджмент, щоб люди приїжджали, дивилися і дізнавалися більше про власну країну. Це важливо в сьогоднішній реальності, коли люди через пандемію не зможуть багато виїжджати за кордон", – заявив Тимошенко.

За його словами, на деяких об'єктах роботи вже розпочалися, і їхні темпи зростатимуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: